Heeft u een eigen bedrijf, met een eigen bedrijfspand? Dan kan een Fysieke Security Scan u veel duidelijkheid bieden. De veiligheid van uw bedrijf moet natuurlijk op orde zijn. Ook om uw werknemers veilig te laten werken. Niet te vergeten dat u ook geen problemen wilt met regelgeving, waar u wellicht geen tijd voor heeft om in te duiken. Het bezitten van een pand is één ding … maar hoe begint u aan de rest?

Waarom een Fysieke Security Scan?

Als specialist op uw werkgebied bent u vast bekend met de volgende uitspraak: “Ik kan het prima zelf!” Terwijl u als specialist weet dat dit niet voor iedereen zo werkt. Ook binnen de veiligheidsbranche gebeurt dit. Men koopt een camera of beveiligingssysteem, denkende dat het daarmee is opgelost.

Inmiddels weten veel ondernemers wel dat ze hun digitale veiligheid op orde moeten hebben. Hiervoor laten ze uitgebreide scans uitvoeren. Maar wat is het nut van een dichtgetimmerd systeem, wanneer iemand zo naar binnen kan lopen? Om vervolgens een USB-stick met malware in de eerste beste computer te steken?

Wat houdt de beveiligingscheck in?

Bij de Fysieke Security Scan komt er een beveiligingsspecialist naar uw locatie. Het doel van de beveiligingscheck is om een beeld te krijgen van de fysieke veiligheidsmaatregelen binnen uw bedrijf. Hierbij maakt de specialist een scan van ruim 80 punten op diverse gebieden. Denk onder andere aan het controleren van veiligheidstrappen en brandblussers.

Maar.. we kijken niet alleen naar de fysieke zaken. Ook de beschreven en onbeschreven procedures worden flink onder de loep genomen. Natuurlijk weten we dat de beveiligingscheck een momentopname is. De scan geeft dan ook een overzicht van de stand van zaken op dát moment. Na de scan ontvangt u een verslag van de bevindingen. Ook krijgt u adviezen om deze bevindingen op een makkelijke manier op te laten lossen.  

Opvolging van de scan

Na de Fysieke Security Scan informeren wij u over de zaken die wij zijn tegengekomen. Hier krijgt u een duidelijk overzicht van. Daarbij ontvangt u vrijblijvend aanbevelingen om uw bedrijf, bedrijfsprocessen en personeel beter te beschermen tegen schadelijke externe invloeden.

Onze ervaring

Onze adviezen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring binnen de beveiligingsbranche. Deze ervaring doen wij al op sinds 1999. Op locaties als ziekenhuizen, defensie-objecten, high-end datacenters, hotels en in de food industrie. Tijdens onze werkzaamheden zien wij nog vaak belangrijke zwakke punten in de fysieke beveiliging. Als buitenstaander kunnen wij met een frisse blik een groot verschil maken.  

Wat als u GEEN scan laat doen?

Zwakke punten worden vaak zichtbaar wanneer het te laat is. De financiële schade die hieruit voortkomt is vaak erg hoog. Hoger dan de kosten van de preventieve maatregelen. Denk niet alleen aan de schade door inbraak en diefstal, maar ook aan de boetes van onder andere de Arbeidsinspectie. De Fysieke Security Scan kan deze schade voorkomen.

Scan voor woningen

Ook voor woningen voeren wij een Fysieke Security Scan uit. Bij interesse kunt u contact opnemen voor een vrijblijvende prijsopgave.

Fysieke Security Scan laten uitvoeren?

Heeft u interesse in de Fysieke Security Scan? Neem dan vrijblijvend contact op met Katana Security via info@katanasecurity.nl of bel ons op 0181 – 441 414.