Goedendag,

U bent op deze pagina terecht gekomen omdat u zich wilt aanmelden bij de WABP Nieuwenhoorn.
Zoals in iedere WABP hebben ook wij een reglement waaraan iedereen zich dient te houden om alles duidelijk en overzichtelijk te houden.

 1. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar en zijn woonachtig in de wijk Nieuwenhoorn.
 2. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt.
 3. Gebruik de WhatsApp volgens de S.A.A.R. afkorting:
  S = Signaleer – wat heeft u gezien?
  A = Alarmeer 112 – vermeld dit ook in uw melding
  A = App – om je waarneming bekend te maken aan anderen
  -> Meld alleen zaken in de app die op dat moment van belang zijn. overige zaken die niet direct van belang zijn kunnen worden gemeld aan de beheerder via een prive bericht.
  -> Vermeld locatie van de constatering en eventueel richting waar deze naartoe gaat.
  -> Vermeld eventueel aantal personen en/of signalement van personen of voertuigen.
  R = Reageer – door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon De bedoeling is dat van de verdachte persoon zijn plannen verstoord worden (“de actie stuk maken”).
  Doe dit alleen als dit veilig kan. Spreek de persoon van een afstand aan, of maak een praatje met de persoon als blijkt dat er geen gevaar is.
 4. Het melden van een vermist huisdier of een gestolen fiets is GEEN zaak voor 112 en dus ook niet voor deze groep.
  Voor dit soort meldingen kunt u gebruik maken van onze Facebook groep of Nextdoor app. Hier komen doorgaans snel reacties op.
 5. Laat door middel van de WhatsApp melding weten of 112 al gebeld is! Dit voorkomt dat er niet gebeld wordt, of een overdaad aan 112 meldingen.
 6. Stuur geen antwoorden of bedankjes op een bericht wanneer deze geen daadwerkelijke aanvulling op de eerdere melding zijn. Hou de groep zo overzichtelijk mogelijk.
 7. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren e.d.
 8. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. (dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig)
 9. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan kleur, merk, type en het kenteken.
 10. Gebruik de WhatsApp groep alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/privéberichten.
 11. Het niet houden aan bovenstaande regels kan leiden tot (tijdelijke) verwijdering uit de groep.
 12. Heeft u vragen aan de beheerder(s) van deze groep stel deze NIET in de groep maar in een persoonlijk bericht.

Indien u zich na het lezen van dit reglement wilt aanmelden bij WABP Nieuwenhoorn verzoeken wij u onderstaand formulier in te vullen.
Deze gegevens worden uitsluitend door mijzelf gebruikt voor registratie van de meldingen.
Eventueel, en na uitdrukkelijk verzoek, kunnen contactgegevens worden doorgegeven aan de politie indien er verdere vragen zijn omtrent de melding.
Ik (beheerder van deze website) ben met mijn bedrijf geregistreerd bij Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen Commissie Bescherming Persoonsgegevens), en heb hierdoor aan strenge regels te voldoen betreffende opslag en gebruik van de door u verstrekte persoonsgegevens.