Jazeker, het gebeurd..
Mensen die met de “juiste” kleding lopen, goed opletten of een heel goed praatje hebben kunnen op plaatsen komen waar ze niet behoren te zijn.

In onderstaand filmpje hebben ze de standaard zwarte combat kleding aangetrokken zoals deze door vele beveiligers op evenementen wordt gedragen.
Goed detail is dat ze ook gezorgd hebben voor portofoons en “oortjes”.

Zoals ze zelf al in het filmpje zeggen heerste er tijdens Tomorrowland een verhoogd terreur dreigingsniveau. Desondanks hebben ze zonder enige moeite het terrein betreden.
Valt dit te voorkomen? Jazeker, met een paar kleine aanpassingen in de instructie van de beveiliging had dit hier voorkomen kunnen worden.

  • Bandjes uitdelen aan de beveiligers
  • Bandje (nog) niet in bezit? Dan buitenom doorsturen naar 1 specifieke ingang waar nagekeken kan worden of men verwacht wordt.
  • Geen gebruik maken van de “standaard” kleding.

Ook bij andere gebeurtenissen kan het gebeuren dat onbevoegden middels een gat in de beveiliging toegang krijgen. Tijdens de Nucleair Security Summit 2014 in den Haag gebeurde het dat een reporter van PowNed binnen het afgezette gebied kon komen.
Het veiligheidsplan was goed uitgewerkt door onder andere de politie en NCTV. Men had er wel rekening mee gehouden dat er trams door het gebied reden. Echter was er geen rekening gehouden met het feit dat er trams stopten bij de halte die zich BINNEN het gebied bevindt.
In deze specifieke situatie is dit opgelost door bij het binnenrijden van het gebied 2 politieagenten de tram in te laten instappen. Waar de tram het gebied weer verliet stapten ze uit om met de volgende tram weer mee terug te rijden.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder