Prey gebruiken tegen diefstal van je apparatuur

Het Prey Project is een software programma dat bedoeld is om uw apparatuur, zoals laptops, tablets en smartphones te beschermen tegen diefstal. Normaal gesproken is het na de diefstal onmogelijk om te weten te komen waar de spullen gebleven zijn. In een enkel geval gebeurt het dat iemand foto’s maakt die in uw eigen cloud terecht komen doordat die koppeling nog niet verwijderd is. Door middel van Prey heeft u een veel grotere kans om de spullen te traceren. Bij apparatuur met een GPS kan zelfs de exacte locatie van de apparatuur worden weergegeven. Met deze informatie kunt u de politie helpen bij de opsporing van deze waardevolle spullen.

Prey is software dat (bijna) onzichtbaar en constant meedraait op de achtergrond.
Op computers staat het niet in de programmalijst of in de map Program Files. Met actief speurwerk kan iemand die weet waar hij/zij moet zoeken het wellicht nog wel vinden, maar dit blijft heel lastig. Op smartphones en tablets is het wel zichtbaar in de lijst met apps. Echter is het met de juiste instellingen heel moeilijk om het programma te verwijderen zonder het juiste wachtwoord in te voeren.

Wat kan het voor u doen

Wanneer Prey is geïnstalleerd kunt u via de website van Prey Project het betreffende apparaat als gestolen/vermist markeren. Op het moment dat dit gedaan is heeft u verschillende opties zoals:

  • De locatie bekijken
  • Foto’s maken en die naar jezelf doorsturen; mogelijk heeft u dan snel een foto van de dader van de diefstal
  • Het apparaat vergrendelen of (in de betaalde versie) data wissen, zodat deze data niet in verkeerde handen valt
  • Een alarm laten afgaan
  • Een bericht sturen naar het apparaat met bijvoorbeeld uw telefoonnummer, zodat de persoon die het in zijn/haar bezit heeft kan bellen om het te retourneren. Zo kan aangifte bij de politie worden voorkomen.

De gratis versie van Prey kan gebruikt worden op maximaal drie apparaten per account.
De betaalde versies bieden de mogelijkheid om meer apparaten in de gaten te houden en hebben ook een paar opties extra.
Vergelijk hier de verschillen.

Met alle informatie die opgevraagd kan worden via Prey kunt u naar de politie gaan.
Vervolgens kunnen die veel eenvoudiger de dader vinden en aanhouden.
Prey is een absolute must voor mensen die veel reizen, maar misstaat ook zeker niet op apparaten waar waardevolle data op staat.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder