Is uw koffer klaar voor de reis?

Vakantie … Vaak een lange voorbereiding en zeker niet de goedkoopste bezigheid.
Eerst bepalen waar we heen willen, daarna bedenken wat we mee moeten nemen.
Alles gaat in een grote koffer als ruimbagage of als handbagage mee in de cabin.
Als het eenmaal zo ver is geeft het een grote domper als er bagage vermist raakt of gestolen wordt. Ook schade aan de koffers of aan de inhoud kan flinke gevolgen hebben.

Waardevolle spullen

Maar ook: wat stoppen we eigenlijk in welke koffer? Stop geen laptops of dure camera’s
in de ruimbagage. Met deze bagage wordt op de meeste luchthavens niet zachtzinnig omgegaan en de kans op schade is daarom ook heel groot. Ondanks dat het lastig is
– aangezien deze spullen bij de veiligheidscontrole uit de koffers moeten worden gehaald –
is de kans op schade daardoor wel enorm veel kleiner. Dit geldt natuurlijk ook voor andere waardevolle spullen zoals geld, sieraden, reisdocumenten (voor de terugreis), overige belangrijke papieren enzovoort.

Bagage tips

  • Zorg dat de koffers herkenbaar zijn zodat een ongewenste verwisseling bij de bagageband niet zal voorkomen. Heeft u een veel voorkomende koffer? Plak aan de voor- en achterzijde een opvallende sticker. Ook kunt u bijvoorbeeld twee verschillende kleuren bagagebanden gebruiken om de koffer goed dicht te houden.
  • Bijna iedereen heeft een naamlabel aan de buitenkant van de koffer zitten. Stop er ook een IN de koffer. Mocht de label van de koffer af gaan kan men toch achterhalen van wie de koffer is.
  • Schrijf uw adres NIET duidelijk zichtbaar op het naamlabel. Als criminele individuen dit toevallig zien weten ze meteen dat u de komende dagen/weken niet thuis bent en hun slag kunnen slaan. Schrijf het adres op een niet direct leesbare plek op de label. Op die manier moet er eerst een handeling worden verricht voordat het gelezen kan worden.
  • Zorg dat labels of stickers van vorige reizen van de koffer af zijn. Zo kunnen de geautomatiseerde systemen zonder problemen de juiste barcodes scannen.
  • Heeft u flessen in de ruimbagage (zonnebrand, douchegel enzovoort)? Stop deze in een goed sluitende plastic zak voordat u deze in de koffer stopt. Mocht er iets stuk gaan dan zit de rest van de koffer in ieder geval niet meteen helemaal onder deze vloeistof.
  • Zorg dat er geen gevaarlijke en/of verboden spullen in uw koffer zitten. Denk er hierbij aan dat bijvoorbeeld een nagelschaartje wel in de ruimbagage mag maar niet in de handbagage. Voor de actuele lijst van Schiphol kunt u hier kijken.
  • Zorg dat alle sloten op de koffer voorzien zijn van een TSA (Transport Security Administration) keurmerk. Vooral bij reizen naar Amerika is dit van belang. Let bij de aanschaf van een koffer of reistas met ingebouwde sloten ook op dit keurmerk.
  • Voorkom overgewicht van de bagage, dit is een dure aangelegenheid. Boven de door de luchtvaartmaatschappij standaard aangegeven gewichten zijn de kosten al snel € 10,- per kg!

Met bovenstaande tips heeft u er in ieder geval veel aan gedaan om de vakantie goed te beginnen of af te sluiten. Als de luchthaven, vliegtuigmaatschappij en het weer ook nog een beetje meewerken en er niks mis gaat hoeft u alleen nog maar te genieten!

Fijne vakantie !


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder