Ik denk dat er maar weinig beroepen zijn waarin je ooit een keer echt uitgeleerd bent.
Desondanks zijn er in ons beroep veel mensen die stoppen met leren na hun beveiliger-2, een EHBO en/of BHV diploma hebben behaald.
Een aantal van deze personen hebben het gevoel dat ze helemaal klaar zijn met leren en dat al het overige overbodig is..

Dit is jammer.
Binnen de beveiliging zijn er zoveel soorten werkzaamheden dat je in de praktijk al enorm veel kan leren.
Stap uit je comfort zone en ga eens kijken bij een andere discipline.
Veel van wat je daar ziet, hoort en meemaakt kun dan weer gebruiken in je eigen werk waardoor jezelf, maar ook de klant, er beter van wordt.

Zelf blijf ik natuurlijk ieder jaar mijn EHBO & BHV herhalingen doen, maar daarnaast wil ik altijd nog meer blijven leren.
Niet alleen op vak-technisch niveau met bijvoorbeeld MOOC‘s, o.a. over terrorisme gegeven door prof. Edwin Bakker verbonden aan de Universiteit van Leiden.
Zo heb ik ook kortgeleden een opleiding tot Rescue Diver gevolgd waardoor ik nu veel beter inzetbaar ben bij veiligheidstoezicht nabij, op en in het water.

Ook op zakelijk gebied blijf ik leren, zoals vandaag tijdens tijdens de masterclass: Back in Business – Time to think about success gegeven door Miranda de Groote.
Daarin heeft zij ons een beter inzicht in onszelf en onze zakelijke doelengegeven wat een goed uitgangspunt is voor verdere ontwikkeling.


2 reacties

Greetje Eilander · 24 mei 2018 op 20:53

Was zeker een bijzonder verhelderende ochtend bij Miranda. Heb nu veel meer inzicht in mijn valkuilen.

Arnold · 21 juni 2018 op 13:16

Ik ben zelf ook een voorstander van leren. Er kan nooit een nadeel zitten aan het verder ontwikkelen van je eigen kunnen. Je kan het of gelijk toepassen in je werk of misschien later bij een andere baan.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder