In dit schrikbarende artikel op RTL-nieuws  wordt gemeld dat veel inbraken onopgelost blijven. (klik hier voor het hele artikel)
Bij de politie en binnen de beveiligingsbranche is dit helaas een bekend gegeven met ruim 100 inbraken per dag. 

Tijdens de feestdagen ligt het aantal inbraken zelfs  een stuk hoger dan gemiddeld. Mensen gaan op bezoek bij vrienden, familie of lekker uit eten. Dan is het toch een flinke domper als je thuis komt en het blijkt dat je ongenode gasten hebt gehad.

Het gevoel van onveiligheid omdat een onbekende in je huis is geweest en al je spullen heeft doorzocht waarbij er altijd spullen kapot gaan heeft veel impact.
Deze impact is in veel gevallen zelfs erger dan het gemis van de gestolen spullen (voor spullen met grote emotionele waarde is dit anders natuurlijk).

Dat de pakkans zo klein is komt deels door het feit dat de politie hier weinig tijd voor heeft, maar ook doordat er -in tegenstelling tot wat er in politieseries te zien is- vaak weinig bewijsmateriaal is.

Enig idee hoe lang een gemiddelde inbraak duurt? Op de Facebookpagina van de actie 1-dag-niet staat DIT FILMPJE waar deze vraag op straat aan willekeurige voorbijgangers wordt gevraagd.

Voorkomen is beter dan genezen

Om de kans op inbraak te beperken kan iedereen een hoop doen.

  • Goed hang- en sluitwerk
  • Verlichting nabij de voor- en achterdeur
  • Voorkom makkelijk bereikbaar klim- en inbraakgereedschap
  • Verlichting aan bij afwezigheid
  • Sociale controle in de buurt

Lees anders ook mijn eerdere blogs over dit topic

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder