Als vervolg op het blog of kleine bedrijven en zelfstandigen “alles geregeld hebben” nu een stukje over arbeidsongeschikheid.
Regelmatig zijn er landelijke media die melden dat ongeveer 80 procent van de kleine zelfstandigen geen AOV (arbeidsongschiktheidsverzekering ) hebben.

Waar echter veel minder aandacht aan wordt besteed is dat inmiddels ruim 16 duizend zelfstandigen zich hebben aangemeld bij een BroodFonds.

Voor mij was de keuze voor een BroodFonds in plaats van een AOV een makkelijke.
Ondanks dat ik naar mijn persoonlijke inschatting geen groot risico loop op arbeidsongeschikheid tijdens mijn werk schrok ik toch van de berekening die ik ooit heb gekregen.
Dat ik daarnaast best gezond leef en een sport beoefen die bekend staat als gevaarlijk maar met weinig ongevallen is blijkbaar minder waard dan iemand die een kantoorbaan heeft, veel rookt en ieder weekend voetbalt waarbij het ongevalsrisico beduidend hoger is.

Bij het BroodFonds waar ikzelf sinds 2016 lid van ben hebben we begin juni een gezellig dagje georganiseerd.

We zijn begonnen bij Historyland in Hellevoetsluis waar we een zeer interessante rondleiding hebben gehad.
Na de rondleiding zijn we buiten verder gegaan waarbij het me opviel dat het terrein vele malen groter is dan wat ik altijd had gedacht.
En dat terwijl ik er dagelijks langs rijd.

Na het bezoek aan Historyland zijn we naar het terrein van een van de leden gegaan waar we van een heerlijke barbecue hebben genoten.
Toen iedereen genoeg gegeten en gedronken had kregen we als afsluiter nog een mini workshop ontspanning van een van onze eigen leden.

Daarna nog even de boel opruimen en napraten voor dat we allen weer voldaan naar huis zijn vertrokken.

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder